CHIO AACHEN wat een belevenis!!

een hele week shows verzorgen tijdens CHIO AACHEN: wat begon met een telefoontje van Christa Larmoyeur met de vraag of ik haar kon helpen met een show tijdens de openingsceremonie in Aachen mondde uit in een geweldige week met verschillende stallen, mensen!

maandag vertrek vanuit Nijeveen, een hele optocht want met 11 paarden en verschillende sjezen, de presentatie wagen, concourswagen en oogstwagen heb je een lange stoet.
aangekomen in Aachen de paarden in de stallen gezet en uitpakken en voorbereiden voor de “parade zum Marktplatz” een tochtje naar binnenstad Aachen als vooraankondiging voor Nederland als partnerland.. wat een spannend ritje, heuveltje op en heuveltje af op gladde steentjes!!

dinsdagavond de openingsceremonie: samen met de Fryske Quadrille, 10 ruiters onder het zadel en 7 vierspannen verzorgden wij een mooie show.
ook in de openingsceremonie acteerde Egberdina’s Henk met Frau Antje! wat een top paard, heel veel dansende en zingende kinderen, ongeveer driehonderd fietsen en nog een heleboel andere dingen in de arena en Henk en frau Antje rijden erdoor heen alsof ze dat elke dag doen! wat een fantastiche avond waarin het friese paard veel promotie heeft gemaakt!

de rest van de dagen verschillende shows gegeven samen met Syberen Minkema en Jolanda Schreuder, elke show weer andere aanspanningen en verschillende dressuur shows gegeven. waarvan een dressuur show last minute in elkaar gezet, geoefend en uitgevoerd!
Tussen de shows door uiteraard nog genoeg van de sport en wedstrijden kunnen zien!

Op vrijdag vertrok een gedeelte van onze groep maar wij bleven zaterdag en zondag ook nog!
Zondag het “abscheid des partnerland” en “abscheid der nationen” ongelooflijk trots dat wij dit mee mochten maken en compleet vol stadion met klappende mensen en iedereen met de witte zakdoekjes!!!